...eller inte

fullproppad dag, eller inte. Det kan nästan verka så eftersom jag inte ens har tagit 10 minuter av alla dom minuter jag suttit framför datorn till att lägga in ett litet inlägg. Hihi, de får komma nu ist.

Ja, egentligen har jag inte suttit vid datorn så länge, en timme kanske om vi lägger ihop all tid. För resten av tiden har jag tillbringat med mina kusiner och lillasyster.
En massa bråk, de är ungefär så man skulle kunna sammanfatta dagen, och det har jag egentligen ingen lust att blogga om. De är inte alls så intressant att läsa. Men ska jag avsluta här blir inlägget inte längre än, jadu, inte långt i allfall så jag får hitta på nånting kul att skriva.

Jag såg på "lie to me" för nån timme sen. Det var ju faktist riktigt bra. Jag vet att jag inte kommer att följa det, eftersom jag har så jäkla svårt för att komma ihåg när programen är.
Förresten så skulle jag vilja veta dag tid & kanal till 90210. Jag missar det jämt, och anledningen är att jag tror att jag vet när det är, när jag i själva verket inte har en aning.
Vad följer ni för program på tvn? kan va kul att veta

Förresten har jag kommit på en till sak. Jag är ju värsta pojk-flickan. Ja de har väl dom flesta vetat länge, men de är ju skittråkigt! Om man hittar massa fina kläder,skor och väskor så känner jag alltid att : nja, de där är inte min vanliga stil, så skulle jag ta på mig det skulle de bli för olikt min vanliga stil. Jag KAN inte ändra stil. Jag vill men kan inte. Jag går alltid omkring i min blå täckjacka eller vad man ska kalla den, det går inte att ha en snygg väska till den, för då blir den inte snygg. de är lite tråkigt som sagt, den som kan få mig att våga byta stil, hjälp mig då !

Just de, jag sitter ju hemma vid mamma nu. Pappa & Hugo kommer snart hem från deras match och hämtar mig. Då blir de hem och städa. jag lovar mig själv.

Men nu är de dags att avsluta, måste hinna stänga av datorn innan dom kommer, och säga hejdå till mamma.

kram josefine ♥


Den feta tisdagen

Fettisdagen, den feta tisdagen, semledagen eller semmeldagen, kalla den vad ni vill, men det är i allfall idag som ni får äta hur många semlor ni vill. Själv nöjer jag mig med en halv, mer orkar jag inte...

Visst vart det både semlor och kladdkaka igår. Så ja, det vart en liten tjuvstart för min del med semlorna, men jag tror dom flesta har fuskat. Eller förresten, man kanske inte kan kalla det för fusk, för det är ju inget som säger att man bara ska äta semlor på tisdagen, men det sägs att man SKA äta en även då. Jag kan inte riktigt med den där traditionen...

Jahaja tisdag idag, vanligtvis volleyboll, men inte den här veckan pga sportlovet.  Sitter i allfall och väntar på kusinerna som kommer med bussen från äppelbo om några timmar. Vid 16 tror jag dom sa. Jag och Amanda ska se på mammamia har jag bestämt, för nu var det ju nästan en vecka sen. haha, ja jag är besatt av den.

På tal om besatthet, igår kom pappa och Hugo hem med en sån här burk med pringles till mig och Elvira, så vi öppnaden den samtidigt som vi bakade. (elvira gjorde smeten till kladdkakan och jag gjorde till semlorna) Det som var lite krånkligt med att baka 2 saker samtidigt var att både ju skulle in i ugnen. Vi tänkte att kladdkakan skulle in först för den skulle ju inte jäsa, men de vart lite problem. Elvira vart så besatt utav chippsen så hon kunde fasiken inte sluta äta, hon åt o åt o åt, och ja, hon kunde ju inte göra 2 saker samtidigt,(som vanligt) så smeten vart typ aldrig klar. Men de fixa sig tillslut i allfall. Men de är så knäppt, hur kan man bli så besatt av lite chipps?


Vad ska jag göra nu då? Ja kl är 13:09 så det är nog dags att gå ner och ta en dusch, och gå ut en vända innan Amanda och Tilde kommer. Vad jag ska hitta på ute har jag ingen aning om, men nått blir det säkert. Fast egentligen har jag ingen lust att gå ner, för det är så fruktansvärt kallt. Mina smartskaft till syskon glömde såklart bort att elda i morse, så brasan hade slocknat när jag vaknade. Vi får se om farfar kommer och gör eld.
Nej nu får jag allt ta och gå ner ändå, måste verkligen tvätta håret...

Kram Josefine ♥


...en amatör som jag?

Nu är kl kvart över 7, och jag sitter och väntar på pappa. Innan dom drog på träning var vi och handlade allt som behövdes till semlorna och kladdkakan, så nu längtar jag tills han kommer !
Jag tog mig tillslut ut och tog lite kort i allfall. Men de tråkiga var ju att vädret absolut inte är det bästa. På en enda bild kunde man se att det lyste lite lite lite genom målnen. Bedrövligt, jag vill ha sommar och 30+ ... Men visst, snön gör sig ju ganska bra på bild, så jag fixa väl till nån bild som vart rätt bra för att vara tagen med mobilen.
Ja sen har jag kollat runt lite efter kläder, skor och accesoarer. Jag vill ha ett par låga uggs, men jag hittar inte ett enda par som kostar under 1000:- Jag är ju pank så hur ska jag ha råd med nånting? Skänk mig varje öre ni äger är ni snälla... Sen läste jag blondinbellas blogg också som jag inte hunnit med på nästan hela förra veckan, och hon hade ju lockat håret med en plattång, är det nån som vet hur man gör som har lust att förklara för en amatör som jag?
Innan jag ger er recept på riktigt goda semlor så ska jag skriva en liten snutt till.
Som ni kanske ser har jag ju fått hit en klocka på framsidan, och jag tackar Jessica så mycket för det. Nu vet ni vad jag lyssnar på, och jag tänkte försöka lägga till låtar allt eftersom jag hör en ny som jag gillar.
www.jessicaenstrom.se.nu


Semlor

för 4 st
Du behöver:
½ paket jäst
75 g smör
2 dl mjölk
1 krm salt
3 msk socker
5-6 dl vetemjöl

Dela sönder jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och häll i mjölken, låt stå tills blandningen är fingervarm. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om. Tillsätt salt och socker. Rör ner 4 dl av mjölet. Arbeta degen kraftigt i skålen, degen ska bli slät och smidig. Tillsätt mer mjöl, men degen får INTE vara för hård. Lägg över en bakduk och låt jäsa i 10 minuter.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Arbeta degen så att den blir smidig. Tillsätt mera mjöl om det behövs. Rulla ut degen till en längd på ca 30 cm. Dela den i 4 bitar och rulla ut dem till släta, runda bullar. Lägg bullarna på plåten. Lägg över en bakduk och låt dom jäsa i 20 minuter till.Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda bullarna lite under mitten av ugnen tills de ftt fin färg. 7-10 minuter.
Låt bullarna svalna under bakduk på galler.

Madelmassafyllning:
1 ½ msk mjälk
75 g mandelmassa
1 dl vispgrädde

vaniljfyllning:
marsansås
mjölk

topping:
florsocker

Skär av lock på bullarna. Gräv ur bullarna lite med t.ex en tesked.

(detta är endast till mandelmassan) smula sönder brödinkråmet och lägg det i en skål. Häll över mjölk. Smula mandelmassan och lägg den i skålen. Blanda allt och fördela i bullarna. Vispa grädden, lägg den i bullarna, lägg på locket och sikta över florsocker.  
Vill ni ha vaniljfyllning som jag alltid har, så har ni helt enkelt i det istället för mandelmassan. 

Nu ska jag ner och baka. Gör det nu också
Kram josefine
 


goddag

Min sovmorgon vart längre än menat. Jag gick inte upp förs kl var ungefär 12:30. Men nu är jag i allfall vaken, har ätit en ganska onyttig frukost tyvärr, plus att farfar redan har varit hit med pannkakor som farmor stekt till oss. Så ja, mätt är jag.
Jag har fortfarande inte varit ut, men snart drar jag ut och kollar om jag har nog med motivation för att ta lite bilder (tyvärr blir det dock med mobilkameran, då jag inte vet vart jag gjort av min kamera). Antagligen kommer att spela lite pingis inne i höladan med Hugo, Elvira & grannen Anna.
Pappa är på jobbet, han kommer nog hem vid halv 5 ungefär. Och ungefär halv 6 åker han och Hugo på hockeyträning igen, så pappa ser man inte mycket av dessa dagar. Men när han kommer hem ska vi i allafall baka både semlor och en riktigt smaskig kladdkaka som han sa. Det blir nog riktigt gott. Tänkte ge er recepten på de också, men det får bli om några timmar.
För nu ska jag ner och sätta i linserna, och så ska jag ta mig ut.
Kram så länge
Josefine


gokväll

När jag var liten, så var jag alltid jätteledsen när jag skulle åka från mamma till pappa, eller tvärtom. För de känndes liksom som att dom skulle bli så ensamma när vi inte var där. Mamma hade ju Roger, men jag tyckte inte om han och då trodde jag att hon inte heller gjorde det. Även fast jag idag vet att det inte är så. Ja, jag kom ju i allfall över det där. Men idag, jag är alltså 15 år, ja snart 16, men idag så grät jag faktist i bilen när vi åkte ifrån mamma. För det sista hon sa innan jag stängde bildörren var hejdå josse, sådär ymligt, precis som om hon också skulle börja gråta. Så ja, jag grät, jag kännde att jag saknade henne redan när jag stängde dörren. Det var hemskt. Och jag förstår inte, jag borde kunna behärska mig...
Men ja, nu sitter jag här, uppe i min säng hemma vid pappa. Jag har gjort en sallad, bakat bagetter och blandat saft, och nu ska jag se på mammamia ännu en gång. Det blir en myskväll eftersom de är sportlov i mon. Så de blir en lång skön sovmorgon. mmm...

Ni ska få recept på salladen och bagetterna här nedan, riktigt gott kan jag säga. hihi

Pasta och kassler- sallad
du behöver:

Skruvmakaroner
kassler
ost (helst en som de är lite smak på, som t.ex herrgårdsost)
gurka
tomat
paprika
isbergsallad
lök (jag tycker inte om lök och brukar därför inte ha det i, men det borde ju funka?)
citronpeppar
hur mkt ni ska ha beror ju på hur mnga ni är, så de blir ögonmåttet som får bestämma

Så här gör du:
blanda ihop allt i en stor skål, och servera sedan tillsammans med bagetterna. mmums

Två stycken bagetter
Du behöver:
2 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
2 krm salt
½ paket jäst
4-5 dl vetemjöl

till penslingen:
½ ägg
vallmofrön (går att hoppa över)

Så hör gör du:
sätt ugnen på 250 grader. Häll vattnet, oljan och saltet i en skål. Smula ner jästen. Rör om med en träsked. Tillsätt 4 dl mjöl, och mer om det behövs. Arbeta degen till den släpper från skålen.
Låt degen jäsa i skålen i 15 minuter. Den kan även bakas ut direkt om de är ont om tid. Smörj under tiden en plåt.
När den jäst färdigt, knåda degen smidigt på ett lätt mjölat bakbord. Rulla ut degen till en längd, och dela den så du får två längder, forma som bagetter och lägg på plåten. Låt sedan jäsa i 10 minuer. Pensla sedan bullarna och sätt in dom i mitten av ugnen. ta ut efter ca 8 minuter, då de har gulbrun färg. låt dem svalna, sen är de bara att äta.

Lycka till och smaklig måltid ♥


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0