Mors dag



Ja, det är väl tanken som räknas? 
i sista sekunden sprang jag in på ok och köpte en burk bilar och en mangostång.
gick hem och plockade lite maskrosor och gjorde ett kort, hon var så glad så :)
jag älskar dig världens bästa mamma <3


Mer om dagen matchen kommer i morgon, vi spelade iallfall oavgjort. Nu borde jag sova så godnatt på er :)

Ellinor vann !

Hade inte josse rätt, ellinor vann :D Visste väl det!

Nu blir det godnatt för mig, ladda inför match imorgon

Godnatt

Första doppet idag ! :D

Nejnejnej, det vart inge marknad.
Pappa skulle hämta oss, men det tog så lång tid innan cattis kom, så jag var snäll och lät pappa åka på a-lagsmatch istället.
Jag och cattis fick roa oss på något annat vis, så vi gick ner till älven och tåg årets första dopp! Riktigt kallt i vattnet, men sen kom man upp på land och solen gassade på så man vart torr direkt. Asså vilket väder de varit!!! Jag har ju till och med blivit solbränd, och ja, det blir jag inte i första taget ... Jag älskar det, det kan inte bli bättre. Hoppas verkligen på samma väder i morgon. Fast det känns inte så lockande att dra på sig fotbollströjan och benskydd och strumor, men jaja, härligt ändå :D

Har ju match mot Rättvik i morgon, så önska oss lycka till vett ja :D

Ikväll ska jag se på robinsonfinalen, hoppas Elinor vinner. har sett ett program, men ändå så vet jag att hon förtjänar att vinna !
Ojoj, jag kom på att jag fick lov att skicka nått arbete till marit, och det är jag inte ens klar med, så de är nog bäst att jag gör det nu!

snabb uppdatering !

Precis hemokmmen från klart vanåvallen. Vansbro vann självklart med 2-1. Hugo gjorde första, sen avgjorde Isak när de var en sekund kvar ungefär. Brabra !

Vilket otroligt väder de är ute, varför sitter jag inne egentligen? Det får bli ett snabb inlägg.

Åker på marknad om nån timme. Har väl imprincip inge perngar, men kul att vara där ändå.

Nej, nu ska jag ut och sola på studsmattan!
Höres ikväll!

Dålig på att blogga på sista tiden ....

Men herre jösses va dålig jag har varit på att blogga den här veckan, har minsann inte blivit många inlägg. Vad de beror på är antagligen att idag var sista dagen för att lämna in saker som ska rättas innan betygen sätts, onsdags var det vårshowsträning, och i torsdags var de 3 st föreställningar. Alltså fullt upp! Men nu är de över, inge mer läxor och prov och grejer, vårshowen behöver vi inte tänka på mer, och ja, idag har jag även köpt kläder till skolavslutningen. Tyvärr så hittade jag inte nån klänning jag ville ha, utan istället så blir det en jättesöt kjol, vitt linne och svart liten kofta. Jag tycker egentligen inte att svart passar till skolavslutningen, men om jag inte hittar en annan kofta så blir det den :) Sen ska jag köpa ett par skor här i vansbro också. Hoppas det finns några fina, har ju inte kollat nånting typ.

Iallafall, vårshowen gick suveränt! Alla var jätteduktiga, och den gjorde stor succe, så det var roligt. Jag var så nervös att jag trodde jag skulle dö, men de gick bra bara man kom ut på scen. Nu är det ju iallfall över och jag behöver inte oroa mig mer över det här.

Näst vecka är de bara skoj i skolan.
måndag: fotbollsturnering
tisdag: flygets dag vid flygfältet
onsdag: friendsdag
torsdag: gå en massa mil runt nån sjö
fredag: halvdag i skolan!
Så ja, man får väl nästan säga att det är sommarlov ? :P

Imorgon åker jag ner till vanåvallen och kollar på fotboll. VAIK-D-J. Hejja vansbro!
Drar på marknad efter med Pattis, sen hem och ladda inför match på söndag.

Åhj, vilket rörigt inlägg, men jag publicerar det väl ändå, ska skriva mer nästa vecka + helgen :) !

Puss

En dag kvar till vårshow...

Börjar med att säga grattis till mig själv på namnsdagen i efterskott. Igår var det den 26 och det var vilhelmina :)

Vart inge blogg igår pga av att de var fotbollsträning och jag hann inte hem emellan skolan och den, sen när jag kom hem på kvällen, så var jag så trött att jag inte hann mer än in och ut ur duschen innan jag somnade. Jaja, så kan det vara.
idag hade vi iallfall repetition till vårshowen som äger rum i morgon. Men det var inte många timmar vi fick lov att vara där, gick mycket fortare än vad nån hade trott. iallfall så ska då jag öva lite repliker ikväll och skriva nya talkort, en är jag redo inför i morgon. Hoppas verkligen det går bra och det tror jag också, men ni kan ju ändå ge oss ett lycka till! :D

Jag har inte så hemsk mycket att skriva, känns som att bloggen blir hemsk tråkig när jag bara skriver om vardagen liksom, men så fort jag kommer på något att skriva så lovar jag att göra det. Men som sagt, det får bli en annan dag.

Jag borde väl återkomma ikväll, så jag lovar väl det då :) 

Puss

Åhhå så skönt me sovmorgon!

Ah men gött! Sovmorgon i mon, och slutar 2, så de blir inte många timmar. De är skönt, hinner komma hem, ta de lugnt och äta, och sen åka iväg till Äppelbo på träning.
Skulle egentligen ha varit iväg på damlagsträning idag, men läxor satte stopp för det som det oftast gör nu för tiden :(

Men fasiken, jag ska vara glad nu. Det är inte många dagar kvar!
Nån mer som känner att dom kommer störtböla på skolavslutningen?


Godnatt på er

shopping!


nya jeansen bikbok 250:- (ord pris: 500:-) 
(ni får inte se tåna, för ja, för dom ser ut som dom gör? :p)


Nya converse ritex 199 :-

Nu är jag ett par jeans och ett par skor rikare iallfall :)

Amanda är ett johan palm freak.

Nu ni är det dags för bloggning igen. Det känns som de var ett tag sedan.
Som sagt var jag ju iväg till gävle igå och kolla på Johan Palm. Ja gapskratta seriöst när han kom upp på scen, medans alla andra emo:n och hippies + amanda skrek så att trumhinnorna sprack (okej, amanda skrek inte). han prata så, jag jag vet inte vad man ska kalla det, men kul lär han då. Först kom iallfall hans bror och nån mer som jobbade där eller vad man ska säga in, och då började alla att skrika. Asså, han och Johan var så grymt lika, så alla tog fel på dom typ. De var inte många skillnader iallfall.
Lyssnade iallfall på han, och amanda skulle upp och få skivan signerad. Jag fick stå och tjata på henne att hon skulle krama han där uppe, för hon skulle ångra sig om hon inte gjorde. Och tillslut fick jag henne att fatta det, så hon gick upp på scen, han skrev och hon frågade om hon kunde få en kram och hon fick såklart det.
Hon vart helt tårögd, eller ja, tårarna rann, hon grina. Nu ska hon visst ut på turné i sommar, så JA, man kan bli besatt av en idol...




Ja, vi shoppade lite också. Men inte hittade jag nån klänning inte. Letade i varenda jäkla affär flera gånger, men jag hittade fan inte en enda som passa. Så nästa helg blir de antagligen borlänge, hoppas jag hittar en där istället.
Hittade iallfall ett par jeans som jag ska ha till furuvik. Ska fixa en tunika också. Tänker inte direkt dra på mig något överdrivet fint då. 
Vi får la se vad de blir :)

Tänker ladda upp lit merbilder från johanpalm sen, men orkar inte lägga upp dom nu.
nu drar jag ner till konsum och handlar.
pussipuss

Johan Palm överallt! :o

Men shit va de är johan palm överallt... :o
tusen mail om johan palm, i tidningen står de om johan palm, tusen stycken lägger upp bilder på han, jag ska och kolla på han i morgon, han tar över världen! fyfan! haha

Snart åker jag till Äppelbo. Sover hos kusin inatt, för imorgon blir de som sagt valbo. kanske hinner hitta en klänning, fast de beror ju på om dom ska shoppa. Annars får jag åka till borlänge nästa helg, och då vill jag ha sällskap, så hör av er!

Ska försöka få i mig lite mat, sen ska jag väl åka. Fast jag måste vänta på mamma också, hon lär komma med pengar. Vi får se vad klockan blir, men jag vill dit nu! :P

Ja, de blir nog inge mer uppdatering idag, så vi hörs i morgon kväll :) 
:*

ännu en fotbollsrubrik!

Pappa tvinga upp mig 9, så ja, jag ar varit vaken ett bra tag...
Trött som jag var tog jag mig upp och åkte med till vanåvallen. Elvira skulle vara med och spela för första gången sen hon gipsa benet, och jag skulle självklart få lov att följa och vara barnvakt till Frejsan. De gick bra för dom. Jag hann inte se särskilt mycket fotboll eftersom lillungen bara gnäller, hon var väl trött förstår jag. Iallfall vann dom med 3-1 och Elvira passa till två och gjorde ett, så ja, de var ju en bra första match :)

Snart åker vi väl till vansbro igen gissar jag. Ska handla mat och åka till farmor och fixa kjolen, om vi har tid. Ikväll ska jag ÄNTLIGEN få räksmörgås ;p haha

Ja vad säger man när man inte har mer att komma med, hejdå?

puss

äppelbo vs dala-järna
Världens bästa äppelboare möter dala-järna på en träningscup


Har jag lust att bada i älven? :s njaaa

me and my lovely sister ;)



Vill ha sommar nu!!!!!

Jag sket i fotbollen

Sitter fortfarande hemma. Kom inte iväg till lokparken, utan vi åkte till pappa nästan direkt efter att jag hade skrivit. Så ja, tyvärr sitter jag hemma vid pappa. De är ju så jäkla långt till vansbro, eller okej, hehe 7 km, men de är nog lånt för mig som inte ens har moped. Men jag klarar mig som valigt :D

Jag skulle ju sy en kjol igår, men jag kom på att jag hade byxorna jag skulle sy av vid pappa, så de gick j inte, så tänkte vänta tills idag, men kom på att jag ite har nån symaskin här ... -.-
Får ta med de till farmor i morgon och sy där, hon kan säkert hjälpa mig lite då också :)

Nu har pappa lagat kyckling och ris, så ska ta och äta lite.

Puss

Fotboll idag igen :D

Det blir fotboll idag med. Drar till lokparken till 5 nångång. Måste försöka få med mig hugo också. Någon som känner sig sugen på fotboll så är de väl bara att komma och vara med.

Nej, jag lär fixa lite uppe i hyllan innan jag åker. Och plocka ihop allt som ska med till pappa senare, för jag antar att fotbollen håller på ett tag, så jag kommer inte tillbaka hit efter. Men vi får se. Jag tänkte iallfall skriva lite mer senare ikväll. Så hoppas ni tittar in igen :D

Fredag och bytesdag

Hm, de var inte så intressant de där med kristi... Men nu vet jag iallfall vad det är.

idag är det fredag och jag ska hem till pappa. Så jäkla tråkigt att byta vecka på en fredag, men vi får väl se om vi möjligen kan ändra det, hoppas de.  och vad ska jag hitta på i Duvnäs då? 7 km från alla andra.. Vi får väl se, devat ju ingen match iallfall, och de är ju inte sådär grymt varmt ute heller. Men nånting ska jag väl kunna hitta på. Åker ju inte till pappa förs vid 6 nångång.

Just ja, jag skulle ju göra läxa, bäst att börja nu.
Puss

 

innan regnet och åskan kom var vädret någorluna igår. Vi var ute och tog en massa kort
Elvira bara förstör!

Kristihimmelsfärds dag = ...

sa ju att jag skulle kolla vad de egentligen var, så nu har jag gjort det.

Kristi himmelsfärds dag, Kristi himmel, är en kyrklig högtidsdag, och en helgdag i den svenska almanackan, som infaller 39 dagar (40:e dagen) efter påskdagen. Den firas som den dag då Jesus enligt Bibeln lämnade jorden och fördes upp till himlen. Den liturgiska färgen är vit.
Kristi himmelfärds dag har existerat sedan mitten av 300-talet, eventuellt 375. Högtiden har också kallats betessläppningen, eftersom det var då man lät korna gå ut på bete. Sedan 1924 firas dagen också som folknykterhetens dag.

Folknykterhetens dag, tidigare kallad Nykterhetsfolkets dag, är en temadag som sedan 1924 firas på kristi himmelsfärds dag runt om i Sverige, bland annat på Skansen i Stockholm . Initiativtagare var ursprungligen Nykterhetsrörelsens landsförbund.

Sedan 2003 firas Folknykterhetens vecka av olika nykterhetsorganisationer inom SLAN. Man har alltså utvidgat den ursprungliga traditionen till en hel vecka fylld med arrangemang över hela landet.


Fotboll i lokparken

jahaja, nu är jag hemma igen. Var so sagt iväg till lokparken på fotboll. Kom inte så många från vårt lag, men de va en himla massa andra där. Vi träna skapligt länge iallfall. Typ 2 ½ timme. fast de vart mest spel. För alla dom som stod brevid ville spela mot oss äppelboare. ja, storstryk fick vi ju ... hehe de var kul ett tag, men efter ett tag så fick jag så grymt ont i bena att jag trodde jag skulle gå av, de gick liksom inte att stå still, och samtidigt inte att springa, så de var skapligt drygt.
ja, jag är iallfall hemma nu. Och jag tänker då inte gå iväg till ängarna nu... Nej, jag får hitta på nånting lite vettigare imorgon. Jag har fan suttit hemma hela dagen idag, mer än när jag var iväg till lokparken... Så ja, imorgon blir de läxa och nånting kul !

Förresten, mina tangenter är helt slut, vissa måste man trycka som en tok på föratt få fram en bokstav, så som ni kanske har märkt saknas det bokstäve lite då och då. Men ja, det gör inte så mycket, bara inte alla blir lika :P

ja, jag har väl inte så mycket nu heller, vi hörs!

puss


sömntuta :)

hehe, vart en ganska lång sovmorgon, var ju riktigt trött igår, så det var inte så konstigt.
Idag ska jag iallfall till lokparken på träning. Blir bara vi tjejer eftersom tränarna antagligen inte ville ha nån när det r kristihimelfärdsdagen.  Vad är det egentligen? Firar folk den dagen? Tror jag måste slå upp och kolla ...

har inte så mycke att komma med nu, så kika in senare :)

puss

Vi fick en kick, nu är vi trötta som .. vadå?

Ujujuj vad jag känner mig duktig nu.
Jag och amanda tog oss ju som sagt en vända runt träkol. Inte direkt lång, men lagom för våran kondition. Vi hade ju bestämmt att vi skulle spela fotboll efter också, men jag hade fått för mig att amanda skrev att hon skulle ta med sig fotboll, men hon ahde vist skrivit fotbolls, som var lika med fotbollsskor.
Ja, iallfall tog vi cyklarna hem till mig för att hämta några bollar, fast amanda fick ju lov att kolla igenom vårat hus eftersom hon inte vart här innan. Vi fastnade i hugo och lucas säng och bestämmde oss för att strunta i fotbollen. istället satt vi igång och möblera och städade i mitt rum.
Det vart otroligt bra! När vi slår våra smarta huven ihop blir vi riktigt duktiga :D
Mamma tyckte jag kunde ta med mig amanda hem varje dag.... vadåda? ;)

Förresten har jag sagt att jag fått min bikini? ja, de kanske jag sa igår, jag minns inte.. Iallfall vart jag inte direkt nöjd :/ Men behåller den iallfall.

Nej, jag har väl inte mer att komma med, ska sy en jeanskjol i morgon, får väl se om jag möjligen kan lyckas, och plocka ihop lite i hyllan i rummet. Kan ju säga att det mesta ligger i den just nu.. 

 

Så här ser det ut vid sängen just nu,
ska fixa nånting mer på väggen där.


Här ska ja fixa typ som en stor platta
att hänga tillexempel halsband och sånt på och sätta på väggen :)
hoppas de blir så bra som jag tänkt mig i huvudet nu.


Rummel och rabalder flyttar aldrig ut!



Godnatt

Nu blir det springning !

Nu är jag och amanda på väg ut, blir en brunt träkol. Sen tänkte vi dra till lokparken och spela fotboll, men det blir kanske lte tråkigt själva, vi får väl se.

jaja, skriver när jag kommer hem :)

I´m done :D

Nu är jag klar ! :D Okej, klar och klar, jag har ju fn grejen kvar, men vi har en lektion i morgon, så de gäller väl att jobba stenhårt på den, sen har man ju raster liksom ;p Hoppas man kan få på sig tills på måndag, de kan jag behöva. Ja just ja, jag har ju hemkunskapen kvar också, men det är ju iallfall lite kul så det ska väl gå fort :) De kan jag fixa nu.

iallfall, jag och beja var ensamma hemma efter skolan, och mamma hade inte lagat mat till oss, så ja, hon får liksom räkna med att allt gott försvinner... heh VI käka glass och pannacotta (igen!) och kakor och massa gott, men det nå mat vart de inte. Men nu är jag skapligt hungrig, så jag kanske borde gå ner och äta nånting? höhö

jahopp, sen var det nationella i kemi i morgon också, kommer det gå åt skogen eller? Ska göra en labb, så det kan man ju liksom räkna med, att det går åt skogen alltså. Men eftersom det inte kommer att påverka betygen så är jag inte så orolig.
Hade nationella muntligt i matte idag, och ja, det gick väl inte så jäkla bra, men jag hade ju G på dom förra delarna redan, så då kan det ju knappast ha gjort nånting? Eller ?

nej, nu blir det nog mat för min del, känner mig så duktig som faktiskt för en gångs skull har gjort nånting när jag sagt det :)

Puss ♣

Jag är deppig, för jag ska inte på träning :(

Men nu blev jag deppig! Lär stanna hemma från träningen idag och göra läxor, inlämningsuppgifter och rester. På sätt och vis känns det bra, för det är ju lite viktigare med skolan hur som helst, men jag vill inte missa fotbollen heller. 

ja och av anledningen till allt skolarbete så blir det inte mycket skrivning på bloggen idag.

Vi får se om det blir ett godnattinlägg ikväll kanske.



en bild för att jag aldrig lägger upp några.

Pannacotta, mums

Jag fick inga räkmackor (såklart liksom), men istället så gjorde vi pannacotta. de var lika gott som man trodde de skulle vara! Mums! Med jordgubbar och bananer uppepå, som sagt, mums :D

Jag har inte gjort ett skit idag, helt värdelöst. Jag kanske har fastnat i soffan? Har då inte rest mig på ett bra tag nu iallfall. Men det är träning i morgon så jag får springa på då ist. Sen har jag och Amanda bestämmt att vi ska ut och springa, för det kan ju som sagt behövas i mitt tillstånd ;)

Vad ska jag göra nu då? Ingen aning, men de får då inte vara långt kvar till läggdags iallfall, så de är bäst jag säger godnatt !

godnatt och sov gott :*




hejsan

Nu är ja här igen! vet inte rikigt vadjag ska skriva idag, men jag kommer nog på något.

Svenskan gick åt skogen, vi hade nått slags läxförhör eller prov, vet inte riktigt vad man ska kalla det. Iallfall, varför måste jag veta hur en deckare och fantasy är uppbyggd om jag inte hade tänkt skriva en? Det är sånt man borde lära sig på gymnasiet om man väljer nått författar grejs. i grundskolan borde man typ bara skriva läsa och prata eller nått, hehe .
Dom kommer på en massa konstiga saker att lära ut tycker jag, i alla ämnen. Sånt som faktiskt inte är så noga.

ikväll ska jag iallafall käka räkmackor, hoppas jag, om mamma kommer ihåg att köpa räkor :)

puss


Detta suger

Vi förlora med 1-3.
Jag gjorde INTE självmål.
Sista målet skulle vart bortdömt
Jag ska springa minst 3 gånger nästa vecka, min kondition suger....

ja det var väl dom viktigaste punkterna om matchen. fan är väl en bra sammanfattning.

Nu glömmer vi den matchen och set frammåt istället. Näsa match är mot malung på hemmaplan och vi får tagga oss till den istället. Och då hoppas vi att amanda får vara med också, hoppas hon hinner bli inskriven, hon var allt bra sugen på att spela idag.

jahapp, hade tänkt göra klar min lägenhet till hemkunskapen idag, så det är bäst jag sätter mig med den nu.

Godnatt, ifall jag inte kommer med uppdatering


match i mora!

Hm ja, grattis då Norge! Vart hamna sverige förresten? Såg inte klart hela programmet.

Idag är det match i Mora. Blir en svår match, men vi ska ta dom.
Simma lugnt, så hörs vi senare ;)
Puss

eurovision contest röstning pågår...

Men vad är de här ? :( Sverige får ju inga poäng, Norge får inte vinna!

Tålamod

Sitter och dregglar över Troy i high school musical som går på tvn, han är för het för att vara med i filmer, man svimmar ju bara man ser han...

Ja hur som helst kom jag att tänka på en sak, en sak som man borde veta om mig är att jag har ett otroligt dåligt tålamod. Om nån vill försöka hjälpa mig att bli bättre på nånting så blir jag oftast sur efter bara några minuter om jag inte klarar det direkt. Mamma skulle nämligen hjälpa mig att slå iväg en boll med ett brännbollsträ på nått konstigt vis, och ja, jag kunde inte direkt... För att slippa vara hemma och vara sur gick jag iväg med Simon runt byn och då tänkte jag lite på det här. Jag spelar ju fotboll, och på träningarna så är det ju så att man ska lära sig saker, tränarna är där för att hjälpa oss att bli bättre. Det är ju otroligt konstigt att jag inte blir förbannad på dom som alltid ska visa hur man ska göra, för det är ju inte alltid jag lyckas med det? Varför blir jag inte arg på dom? Det är ju bra att jag inte blir det, men hur kommer det sig liksom...
Hur mycket jag än vill så kan jag inte ändra det, man försöker att lugna ner sig och liksom inte hettsa upp sig, men de är ju totalt omöligt, de går inte.
Äsch, jag vet inte riktigt vad jag kan säga om de egentligen, jag suger ju på sånt här..

Nu ska jag ta och kolla på melodifestivalen, eller först örådet i robinson och sen melodifestivalen, hejja malena :D

Hårfärgstokig


Nu har jag färgat ännu en gång
 (jag vet att det blir ofta, men nu ska jag ge mig)

Cattis hjälpte mig att färga håret igår kväll, sen blev hon kvar här också. så vi gjorde varma mackor och spelade kort med Elvira. De var mysigt.
Ja, sen i morse så skulle hon ta bussen hem till nås igen, och vi kollade på datorn igår innan vi la oss vilken tid den skulle gå, och de stog 11:40. Men nejdå, de kom ingen buss inte, så vi fick stå och vänta på hennes mamma som fick hämta henne och hon var så seg så jag missa hela hugos match. Skit också.

ikväll vet jag inte vad jag ska göra. antingen är jag kvar hemma, eller så åker jag till cattis, men jag har ju match imorgon så jag är hon helst hemma. Vi får väl se hur det blir.

Puss

trerättersmiddag !

Min trerättersmiddag bestod av:

förrätt 2 personer:

långfranska 4 skivor
skinka
ost
räkor
isbergssallad

Smöra brödskivorna och skär av kanterna. Lägg ost och skinka mellan 2 skivor och lägg på en plåt. Ha dom i ugnen på 150 grader. Hur länge bestämmer ni själva, beroende på hur rostade dom ska vara.
Ta ut dom från ugnen och dela båda smörgåsarna diagonalt på mitten. Lägg på ett salladsblad och några räkor som topping.
En perfekt förrätt, alldeles lagom mycket och mycket gott om man tycker om räkor :)

varmrätt 2 personer:
klyftpotatis, fläskfilé i ugn och stekta morötter

3 meddelstora potatisar
fläskfilé (vi fick halva biten och det räckte bra)
2 stora morötter
några små tomater
champingjoner
grillkrydda
salt
allt du känner att du vill ha i din sallad ( Vi hade isbergssallad,tomat,paprika,gurka,fetaost )
Beaneisesås
grillspett

Vi började att skala och skära potatisen i klyftor. Skala morötterna och skär i små skivor och släng ner allt i en vookpanna. Vi kryddade både potatisen och morötterna med grillkrydda och salt.
Ta bort senor och  dylikt från fläsket, och skär det sedan i så stora bitar som önskas. Stek sedan köttet i en stekpanna och krydda det lagom mycket. 
sätt på kött, tomater och champingjoner på ett grillspett och sätt ugnen på grillning. Lägg in grillspetten i några minuter.( tills de har fått lite färg )
Fixa salladen och sås sedan är det bara att äta.
Gott och mättande, vore kanske bra med en lite mindre mäktig efterrätt än den vi hade....

Efterrätt 2 personer:
amerikanska pannkakor

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2 msk socker
1 ägg
2.5 dl mjölk
2 msk smör

bananer
äpplen
vispgrädde
lönnsirap

Blanda alla dom övre ingredienserna utom smör och blanda.
Lägg smöret i en stekpanna och stek sedan pannkakorna. Dom ska vara ca 2 centimeter tjocka och ganska små på bredden.
Ät sedan bananerna, äpplena, grädden och sirapen till
som sagt mycket mäktigt, men gott gott gott :D

Nu lär ni laga mat ikväll :D





hejsan!

Sitter hemma vid farmor och håller på att somna. Har varit en riktigt dryg vecka med massa rester och lite för mycket tjaffs känns det som, så egentligen är det inte så konstigt att jag är trött.
Det är ju underbart väder ute idag, gud va härligt. Ska snart äta men sen så lär jag ut en vända. Hoppas det här håller i sig hela sommaren (a) ...
farmor fyller år idag så jag hoppas på tårta lite senare (haha) sen ska jag hem till mamma och vänta på cattis. Tänkte lägga i lite ljusbruna slingor i underhåret för att få lite variation på det här blonda svallet.

Jaja, vi hörs senare !

Godnatt

Jag orkar tyvärr inte skriva, har vart en sekund från att somna på varje lektin idag i skolan så nu är det dags att lägga sig och soooova, åh, jag känner hur ögonlocken ramlar igen redan nu ....

GODNATT

lite uppdatering om allt och inget


Skrev inte igår. Alldeles för mycket plugg, men det fixar sig tillslut hoppas jag. Vart klar med hemtentan i kemi idag, och hittade det där provet där jag hade en fråga jag skulle svara på för att få G. Så nu är jag klar med kemin och fysiken. Det betyder att det bara är so kvar. men det ska nog gå bra.

iallfall hade vi världens roligaste träning igår. Eller ja, den va kul och lärorik iallfall :) Vi hade A-lagets tränare och han var verkligen skitbra.
Sen var amanda med, och hon tyckte det var riktigt roligt så hon ska med i morgon igen :) det är skönt, för då slipper jag vara ensam 93a.

idag känns det som det har varit en bra dag. Egentligen har det väl inte varit nått speciellt, men ändå bra. Fick tillbaka engelskaprovet och fick G+++, visst blir man lite irriterad eftersom jag inte tycker man ska få så många +. Då kan man ju lika gjärna få VG ist, men nejdå ..
Ja, sen resterna, känns bra att bli klar med nånting, så då antar jag att man blir glad, hehe

Ja, sen hade ju pojkarna match, men allvarligt talat var det inte mycket att se. vart tillsut 2-2, men matchen var ändå tråkig att se.

ja, nu kom det ju iallfall en liten uppdatering, både från igår och idag :D

En vecka kvar...

Åh, bara en månad kvar, måste stå ut nu ju. ska göra alla rester, bara en vecka på mig... ÅH! ......


Seriepremiär !!!

Vi vann med 8-0 över våmhus!! Dom åkte på däng, precis som jag sa :D haha
Andra halvlek spela jag dåligare än jag gjort nångång, det kan jag lova. Första kändes iallfall ganska bra, men sen vet jag inte vad som hände. Jag vart slut efter att ha tagit ett springsteg, i första var jag knappt slut alls. Sen fick jag solen i ögonen och huvudverk, men jaja, dom andra spelade bra och gjorde mål så det var ju tur.
På tisdag ska Amanda med på träningen, får se om hon trivs :)

Nyss sprang jag ner och sköljde ur hårfärgen ur håret, så jag antar att hårbotten är blond igen, jag har faktiskt inte kollat i spegeln än, hehe

Nån hade roligt och satt en tejpbit på vattenkran i badrummet, så när jag stod och gjorde mig i ordning och skulle dra på vattnet så var hela jag genomblöt... jag vet fortfarande inte om det var Hugo eller Elvira, men vem det än var så ska den som gjorde det få stryk!!!! ahah

Åh, vad nervös jag vart helt plötsligt.. Alla rester som ska göras MÅSTE vara klara den här veckan... Jag har ju inte lite, så nu blir det pluggapluggaplugga, det känner man ju verkligen för.
Jag ångrar så jäkla mycket att jag inte har pluggat hela terminen, bara liksom försökt att läsa på istället för att bara sitta framför datorn eller nått annat. Hade jag fått börja om 7an, (vilket jag aldrig nånsin skulle göra dåda, men) så skulle seriöst jobba på redan från början. Vem som helst skulle få kalla mig plugghäst, men har man betygen så har man ju faktiskt chansen att komma in på det man vill senare. Annars lär man slita ihjäl sig nu på slutet precis som jag...

nej vet ni vad, nu vart jag trött, måste äta, sen sova.

godnatt


Lady´s night

godmorgon gott folk !
Vi är rdan vakna otroligt nog. Mickis och Amanda sov ju kvar här i natt som sagt för länge sedan. Vi gjorde en comeback och hade en myskväl med pizza, godis och skräckfilm. Amanda var ju lite för feg så hon ville inte kolla, och jag och Mickis var lite för trötta så vi bytte till en annan film som inte var så läskig. Ja, sen gjorde vi ju en del misstag också, eller jag iallfall. Vi har klippt lugg på varandra, men räkna inte med att den kommer visas på mig, kanske inte på dom andra heller... haha
senare idag är det seriestart mot våmhus. Stryk ska dom få ;D Sen ska jag köpa hårfärg och färga bort utväxten, kanske göra slingor i underhåret också, får se om pengarna räcker...

jaja, förresten så var vi ju och spelade fotboll igår också. Massa kompisar till Hugo och sandra, felicia och amanda. De var roligt och jävligt jobbigt. Och lite näsblod ;D Jag tror jag har vrickat näsan, om nu det går... haha

jaja, nu har jag iallfall skrivit, gjorde ju inte det på hela dagen igår och typ ingenting i fredags heller. jag skriver mer sen när brudarna har åkt hem eller efter matchen. Pusspuss

Jag hatar åska :(

Jag hatar åska !! :(

Träningen idag var rolig, fast vi träna inte särskilt länge. Innan vi gick ut så var a-lagets tränare och visade oss nånting om hur vi skulle spela. Jag förstog väl rätt mycket i början, men sen konsentrerade jag mig mest på hur många gånger han sa tjejer... haha jaja, det kan vara riktigt bra att veta, så jag tror han skulle komma och prata med oss igen så vi verkligen får in det i huvudet. Det kan j behövas några gånger för att vi ska få in det... haha inget elekt flickor ;)

Iallafall så åskade,blixtrade och haglade det när vi klev av bussen i äppelbo, det var så att man flög med vinden för att man inte var beredd, men vi lyckades ta oss in i klubbstugan, phu vilken tur ;D haha

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, eller jo, sova såklart...
Men i morgon är det iallfall det årliga pepés prinsesstävling och mimtävling, så jag ska dit med kära malin och kanske stamslickis. Stamslickis är Mickis, men nu har hon bytt smeknamn, de passar henne utmärkt :D

nej godnatt på er :)

jag är glad :D

Jag har klarat nationella i matte. det kom som en chock, men jag har faktiskt redan hunnit skrapa ihop så jag har fått g. Det känns riktigt bra, för jag var ju totalt säker på att jag aldrig skulle klara det. Nu är det bara muntliga kvar, och det känns ju inte som att det kommer gå sådär jättebra, men nu spelar det ju inte så jätte stor roll...
Dagen idag ha varit jättebra, skojat en massa, seriöst haha
Och i morse var vi till brandstation och lyssnade på några som skulle prata, inte så gör intressant, men jag skulle ändå vilja vara brandman, haha :p

Jag skriver mer sen, för nu ska jag på träning igen.
:*

Godnatt

Nej, sovdags, vart såklart inte mycket till plugg, men men.
Imorn bitti ska vi till brandstatin på kemin -.- Ska se till att inte försova mig, för jag vill inte komma försent alldeles själv... haha

som sagt, sovdags, så godnatt!

Om mina rester, väldigt intressant jag vet...

idag måste jag plugga. Marit var på oss idag och sa att vi som hade rester hade bara denna vecka och nästa på oss att göra klart dom. Så jag lär väl sätta igång.

* fysik omprov, atomfysik
* fysik rest, flygets historia
* kemihemtenta, som jag faktiskt vet att jag har lämnat, men hon vet inte vart den är och då säger hon att jag inte har lämnat...
* so, första världskriget komplitering, existensiella frågor.

ja, det är väl vad jag har, plus att vi ju får nya grejer att göra hela tiden, hoppas verkligen jag hinner.

Nu ska jag börja.

puss



 

Grattis Malin som fyller 16 år idag :D
(jag vet, helt underbar bild...)


 


bikinisssss

Nu är jag hemma från träningen. Jag tyckte den gick hur fort som helst idag, och det var superkul, det är säkert för att jag inte hat tränat på ett tag, dåblir man träningsugen :D

Iallfall kom jag på att jag skulle ha tränat på engelskan innan träningen för vi har engelskaprov i morgon. Men jag tror jag fixar det för när jag läste lite på måldokumentet så verkade det inte särskilt svårt, har kollat igenom texterna vi hade iallfall och dom var det inga problem med. Hoppas bara jag klarar det nu när jag sitter här och säger såhär...

Iallfall ska jag beställa en bikini, eller ja två faktiskt. En bandeaubehå och en annan vanlig.

http://halens.se/ProductPage.aspx?pid=033078&mid=17&sort=0&dir=1
källa: http://halens.se/
jag vet att alla säkert har kollat på dom där, men jag har fastnat vid den här, och jag vill ha den, så den ska jag nog ha iallfall. Alltså den turkosa.

http://halens.se/ProductPage.aspx?pid=034017&mid=17&sort=0&dir=1
källa: http://halens.se/
skulle vilja ha typ en sån, fast färgen passar inge bra...


jaja, ska kollalite på engelskan nu, puss och godnatt


Det blirdå aldrig bra väder ... :(

Det åskar, jag borde egentligen inte sitta här då... Men jag har inget att göra tills träningen, eller ok, det har jag också, men jag vill helt enkelt inte.
Ska ju på träning idag, får se om det går bra med fotbollsskona, om det gör ont så skiter jag i det, då blir det bara värre. Men jag tror nog att det ska gå bra :)

Usch vilket äckligt väder det är ute, man vill inte alls gå ut, kvaft och mulet och kallt och varmt, allt på samma gång, och ja, det går faktiskt har jag insett nu.
Just ja, vi hade nationella prov i matte idag igen. Gick ju lite bättre än vad jag hade trott, men ändå kanske inte superbra. Vi får se när jag får tillbaks det, måste verkligen få ihop en massa poäng på den här delen ....  

Hoppas våra planer till helgen håller också, ska försöka få med oss amanda, för utan henne blir det inte samma sak. jag mickis tänkte iallfall ha en till film och pizzakväll, den förra blev ju riktigt rolig kan man säga :p haha Så ja, hoppas amana kan va med så de blir samma sak igen :) förresten, nån som har ett förslag på en skräckfilm? V lär hyra en, för det räcker ju inte med "the grudge" !

Nu ska jag kola lite mera efter klännigar, men som sagt ska jag inte beställa en, men kan vara bra att veta vart man kan hitta en...

VI hörs efter träningen, eller kanske före om jag kommer på något som måste vara med. 

         

jag vill ha sommarväder, för då lever jag upp till mitt stjärntecken, alltså kräfta *

klädplanering till skolavslutningen

Hejsan!
Hittade en superfin klänning på ginas hemsida som jag kanske skulle kunna tänka mig att ha på skolavslutningen. Det är ju ite länge kvar, så det är väl dags att börja tänka på vad man ska klä sig i. Men jag skulle helst inte vilja beställa, utan jag vill testa klänningen innan, sen vill man ju veta att man hinner få den innan också.

Nej nu är det dags att hoppa in i duschen, och sen sovdags, imon ska jag inte sova lika länge som i morse, vart lite för lite tid för mig...

Godnatt :*

https://www.ginatricot.com/#/product/26007309
källa: http://www.ginatricot.com

I say nothing at all

Hemma från en långtråkig skoldag. Mickis ligger i soffan brevid mig och sover och jag försöker kolla på sex and the city samtidigt som jag ska skriva här, går inge vidare, men nu var det iallfall slut på tvn.
idag har jag verkligen ingenting för mig, ska vara barnvakt till freja jag och Mickis, men sen vet jag inte alls vad vi ska göra, hon ska väl hem i guess :)

Jaja, ingen idé att skriva om jag inte har något att skriva så puss

Bilder

Nu finns lite bilder uppe på bilddagboken. Dom tycker jag att ni ska ta och kolla på, en länk får ni http://wan.bilddagboken.se

Men ska väl slänga upp nån gullig bild här också ;)

vi väntar på tåget i borlänge

är väntar vi på tåget som skgå från borlänge till örebro


underbart väder i göteborg

Asfint väder, jag tyckte att det här blev en riktig sommarbild, för jag lyckades få med en flagga och dom gröna träden, haha

Okej, jag orkar inte lägga upp fler bilder, men som sagt, kolla på bilddagboken, där finns många och med bra förklringar ;)

puss


Sjuk dialog vi hade på natten:

Cattis: Elin vilken affär var det de fanns typ tusentals p-rullar på?
Elin S: Apoteket?
Josse,Cattis: HAHAHA, vaa? xD
Elin S: ja, eller vart annars?
Josse: men elin?
Elin S: de finns väl inte p-piller nån annan stans?
Cattis: MEN ELIN!! haha p-rulle är ju inte samma sak som p-piller heller!
Elin S: neheej, haha
Josse: vet du vad en p-rulle är elin?
Elin S: nej, eller jag vet inte..
Cattis: men elin, haha, det börjar på p och slutar på r, vad kan det då vara? xD
Elin S: jahaaa ! hahahaha
Josse: haha, vad är det då pucko?
Elin S: eh, haha jag vet inte xD
Josse: Men en porrffilm din idiot!! haha du är ju dum du
Elin S: men varför sa ni inte det då?

Seriöst, den människan är sjukare än nån annan, men ack så härlig :D Totalt omöjligt att inte skratta när man är med dessa.

Underbara Göteborg

VI ÄR HEMMA :D
bilder kommer senare, har inte hunnit få in dom än ....

Allt har varit helt perfekt, vi har haft så otroligt roligt så ni fattar inte.
Första dagen; vi kom fram vid två ungefär, och då kom en buss och hämtade oss vid tågstationen. Bussen körde oss till skolan vi skulle bo på. Jag kommer inte ihåg vad den heter, men den var då otroligt stor! Man fick gå ungefär 10 trappor varje gång man skulle upp till klassrummet vi skulle bo i. Men det var bara att kämpa på. När vi hade packat upp allting och alla hade lagt ut sina grejer där dom skulle sova så gick vi ut på stan. Alla var hungriga så vi gick till McDonalds. jag hatar det så jag åt bara en glass, men so, man klarar sig. Sen gick vi en vända, kolla lite bara, sen skulle vi åka paddanbåtarna. Det är en båt som man åker ca 80 personer i, sen är det en guid som står och pratar om allt man ser. Man åker i nått vatten som först går runt så man ser stan, sen kommer man ut på havet och då ser ma en massa enorma båtar. Har en massa bilder från det, men som sagt kommer dom lite senare.
Eftersom det var sista april så var det juu valborgsfirande i Göteborg också. det kom en hel parad vid klockan 6 eller nånting med massa olika vagnar som ungdomar hade gjort själva. Alla hade liksom olika saker dom skulle göra nått roligt av, till eempel det här med fildelning. Men jag tyckte inte det var så roligt, för jag såg ingenting. Man skulle vart två meter längre ibland...
Natten var otroligt kul den med. Först natten hade vi bestämmt oss för att sova för vi skulle göra så mycket nästa dag. Men jag kan säga att jag var vaken längre då än natten efter. Vi trängde ihop oss 4 stycken på en luftmadrass, jag elin s, pattis och André. Han hade visst inte så skön säng så han skulle sova med oss istället. Men det var lite trångt tillslut, så jag tänkte flytta tillbaka till sängen jag egentligen skulle sova i. Elin Andersson skulle sova brevid mig, och hon hade tagit upp hela sängen, så jag skulle flytta undan henne och då fick jag rejält med utskällning, haha. Trött och irriterad var hon så det var väl inte så konstigt. Men André erbjöd sig tillslut att bytsa plats, då det gjorde vi. Ja roligt hade vi.
Dagen efter, lördag alltså var det dags för Liseberg och Universeum. Vi blev väckta vid halv 8 och då gick vi upp och duschade och gjorde oss i ordning. När vi var klara gick vi till Universeum. Det var roligt, massa djur och annat man kunde göra. Sen gick vi hem och åt igen, kändes som vi åt hela tiden typ. Men efter maten gick vi iallfall till Liseberg. KUL!  Jag tror vi fixade alla värstingkaruseller, och jag fixa även en alldeles själv. Jag är ju så jävla höjdrädd, men jag skulle ändå ta mod till mig och åka fritt fall. Stod och väntade med Elin A, Luise och Pattis, och sen börja dom släppa fram folk som stod framför oss, och så släppte dom fram mig också, men inte dom andra. Och han som släppte fram folk han bara stod dr och skrattade åt mig för att han såg ju att jag skulle ha vart med dom, men han släppte inte tillbaka mig, så jävla oshysst, så jag åkte iallfall själv :( Höll typ på att börja grina där uppe, men jag fixa de helt utan att skrika tillochmed, så det var ju okej ändå...
Sista åken vart uppswinget och lisebergsbanan. När vi kom ner från uppswinget tappade självklart elin A ner sin kamera under karusellen! hon fick panik och stod bara där och skrek. Vi hämtade hjälp, så hon som jobbade där gick ner under och hämtade kameran, men elin fortsatte att skrika. Minneskortet och batterierna hade ramlat ur så hon var verkligen helt förstörd stackarn. Men hon ska få bilder av mig, det har jag lovat henne.
Vi had bestämmt att vi skulle ha nosleep den natten också, men som sgt somnade ju jag tidigare än vad jag gorde natten innan, och det gjorde nog dom flesta andra också. Fast innan vi somnade satt typ hela klassen i fönstrena och kollade ut, ni fattar inte hur roligt det var, men ja, Isac och Marcus är nog inte riktigt som man trott.. haha ;D
Ja, sen blev det ju lördag, och det var dags för hemfärd, eller ja, vi skulle ju få shoppa först, men det var inte mycket. Vi hade bara 2 timmar på oss, men ja hann hitta lite ändå. Så jag är nöjd :)

det här var en liten kort sammanfattning av resan, jag har säkert missat nånting, men ni har iallfall fått det mesta, haha

Ja, annars är väl vädret idag inte så hemskt bra, går inte att jämnföra med vädret i Göteborg liksom, för där var det ju gassande sol hela dagarna typ.

ha det bra vi hörs ikväll.

RSS 2.0